1932 doğumluyum. Bursa Ticaret Meslek Lisesi’nde okudum. Lisede okurken 1952 yılında Hocaalizade Mahallesi’ne geldim. Aynı zamanda da Ünlü Cadde’de, Akşam Bursa Ekspres gazetesinde çalışıyordum. Sahibi şair İsmail Gerçeksöz’dü. Öncesinde Bursa Hâkimiyet Gazetesi’nde görevliydi. Bursa Hâkimiyet Gazetesi’nin yeri Kapalıçarşı’daydı. Oradan ayrılınca Hürriyet Gazetesi’nin eski makinesini alarak( zannediyorum1952-1959 yılları arasındaydı) Bursa Ekspres Gazetesi’ni yayınlamaya başladı.
1963 senesinde Akşam Bursa Ekspres gazetesinden ayrıldıktan sonra şimdiki Selçukhatun Caddesi Selçukhatun Sokak’ta İnan Matbaası’nı açtım. Hala aynı yerde devam ediyorum. 20 seneyi aşkın süredir Yeni Soluk edebiyat gazetesini çıkarıyorum.
1972 senesinde Hocaalizade Mahallesi’nde muhtarlığa başladım; 2 dönem muhtarlık görevime devam ettim. 1976 yılında Selçukhatun Camisi’nin tadilatına vesile oldum. Yaptığımız restorasyonun masrafını mahalle olarak biz karşıladık. Atatürk Okulu’nun oradaki otoparkı da belediye başkanı Mustafa Eroğlu döneminde yaptırdık. Otopark iki katlı olarak yapıldı. Gayemiz o bölgenin altına iki katlı otopark yapıp, üstüne de çocuk bahçesi yapmaktı. Atatürk İlkokulu’ndan da bir köprü olacaktı. Çocuklar burasını okul bahçesi olarak kullanabileceklerdi. Kışın okul bahçesi, yazın da yaşlıların dinlenebileceği bir yer olacaktı. Tam devreye gireceği sırada mekanik otoparka dönüştürdüler.
Selçukhatun’da matbaamın üstündeki Mercan Apartmanı’nın olduğu yerde Selçuk Hatun İlkokulu vardı. Ahşap bir binaydı. Daha sonra bu okul Kanberler’e taşındı. Matbaamın olduğu cadde daracıktı ve hep ahşap evler vardı. Rahatlıkla geçmeye bile yer yoktu. Çocuklar yolda hep top oynarlardı. Bakkal Bülent Bilbay, gömlek kolacısı Fahri, berber Turgut Geldi, bayan terzi Şükrü matbaamın oradaki esnaftan birkaçıydı. Irgandı Köprüsü önceden ikinci bir yoldu. Trafiğe açıktı; onarıldıktan sonra trafiğe kapandı.
Hocaalizade Mahallesi’nde muhtarlık yapan Mustafa Abanoz’un bakkalı vardı. Benden sonra O, muhtar olmuştu.
Ahşap evlerde bir huzur vardı. İlk apartman 1970’li yıllarda yapılmaya başlandı. Talha Aksoy, Recep Mercan, Kerim Duran, Mustafa Eroğlu o dönemin müteahhitlerindendi.
Çocukların en büyük eğlence yeri sokaklardı. Matbaamın olduğu apartmanda oturan bir hâkimin oğluna, arabanın önüne geçtiği için bir tokat atmıştım. Hâkim, bana gelip teşekkür etti. “Mutlaka bir hatası olmuştur; onun için tokat atmışsındır. İlginiz için teşekkür ederim,” dedi. İnsanlar birbirlerine çok saygılıydılar.
Eskiden evlerimizden Pınarbaşı suyu geçerdi. Setbaşı Kütüphanesi’nin köşesinde Devrengeç Suyu çeşmeleri vardı. Bursa’nın kazalarından gelip burada su doldurur; at arabalarıyla götürür; satarlardı. Herkes teneke damacanalara, şişelere buradan su doldururdu. Zamanında oldukça meşhur bir suydu. Mudanya’dan bile su almak için gelirlerdi.
Sibel Gök tarafından 24 Mayıs 2010 tarihinde görüşülmüştür.