1950 Bursa doğumluyum. Ailem Yunanistan’dan 1941 yılında gelmiş. Önce İzmir Menemen’e sonra Bursa Ahmetpaşa Mahallesi’ne yerleşmişler. Babam Kelemci Ali bu pazarda çalışıyordu. Ben de 7 yaşından beri bu pazardayım.
Burada dükkanı olan eski esnaflardan birkaçı şunlardı; bakkaliye üzerine Hasan Korkmaz, patates, soğan satan Kürt Mehmet, sebzeci, özellikle taze fasulye satan Mehmet, sebzeci Besim abi, patates ve soğancı Salih Babaç, Bayram Aksulu, kestaneci Refik, patatesçi Salih, limoncu Orhan, sarımsakçı Salim, domatesçi Rahmi Can, Deli İbrahim, sebze ve meyveci Ahmet Öztürk, tüccar (sebze ve meyve satardı) Bekir Çiftçioğlu, yaprak ve meyve satan Ayı İrfan, bakliyat işi yapan Mustafa Yenidünya, Haşim Amca (Balıklı köyünden kendi mahsulünü at arabasıyla getirirdi), Rahmi İbiş, elmacı Bilal, yaprak, sebze satan Hüseyin Dökük. Meydanda da köylüler kendi mahsullerini satardı. Çarşıda birlik vardı.
Çarşı 1992 yılında yandı. Elektrik kaçağından çıkan yangında 40-50 dükkan zarar gördü. Altyapı ve ortadaki taşlar o dönem yapıldı. O zaman belediye başkanı Teoman Özalp idi. Ortadaki boşluk balık pazarına dönüştürüldü. Ama balıkçılar gelmediler. Burası onlar için uygun bir yer değildi.
Komşunun işi olduğu zamanlarda iki üç tezgaha birden baktığımız oluyordu. Günler kısa olduğunda birlikte iftar yapılırdı. Aşure günlerimiz vardı. Ama esnaf değiştikten sonra artık aşure günü yapılamıyor.
Şu an burası Nilüfer Çeyiz Pazarı olarak biliniyor. Bu meydan düzenlense güzel bir pazar olabilir. 5 giriş var ama hepsi ufak. İnsanların dikkatini çekmiyor. Çeyizciler bir yere, pazarcılar bir yere toplansa gelenler içinde kolaylık olur.
Sibel Gök tarafından 25.02.2010 tarihinde görüşülmüştür.