Hüsmen Onur ile sözlü tarih görüşmesi

Piremir Mahallesi Muhtarı
Mahallemiz Yıldırım ilçesinin oldukça eski mahallelerinden birisidir. İsmini zatı muhterem Pir Emir Hazretlerinden almaktadır. Geçmişten günümüze Piremir Camii ile Pir Emir Hazretlerinin türbesi ve hemen alt tarafında mezarlık bulunmaktadır. Tarihi türbe şehrimizin birçok yerinden gelen insanlar tarafından ziyaret edilmektedir.
Aynı zamanda mahalle sınırlarımız içerisinde Işıklar Askeri Lisesi bulunmaktadır. Lisenin ilk yapılan binası tarihi eser vasfındadır. 1960’lı yıllarda yapılan teleferik hattımız geçtiğimiz yıl yani 2015 yılında yeniden planlanıp hizmete açılmıştır. Yabancı turistlerin mahallemize teleferik hattı ile Kent Meydanı Zafer Mahallesi ve Gökdere İstasyonu ile ulaşım sağlaması planlanmaktadır. Böylece Kent Meydanın’dan teleferik ile mahallemizdeki teleferik istasyonuna ulaşan turist ve vatandaşlarımız oradan direk Uludağ’a çıkabilecekler. Böylece şehrin bu yakası teleferik ile şehir manzarası eşliğinde geçilmiş olacak. İnşallah bu proje en kısa zamanda hayata geçirilir.
Bu günlerde yine geçmişte medrese olarak yapılmış fakat günümüze ulaşamamış Hançerli Fatma Sultan Medresesi ve Hamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmektedir. Önümüzdeki günlerde bu ecdad yadigârının restorasyonu tamamlanarak mahallemize ait bir kültür merkezi olarak kullanımı düşünülmektedir.
27.04.1975 Bursa doğumluyum. Mahallemde 20 yıl berberlik yaparak insanlara hizmet ettim. Esnaflık yaşamımda insanlarla farklı bir diyaloğum oldu. Muhtar olarak da bambaşka bir diyalog yaşamaktayım. Bir kere insan şunu hissediyor; ben artık normal bir esnaf değilim, normal bir kişi değilim. Mahalleli oy vermiş, bir sözcü atamış, insanlar senden bir şeyleri dile getirmeni bekliyor. Makam olarak devletin en alt birimi olsak da halka en yakın, en ulaşılabilir makamda bulunmaktayız. Bir nevi devlet ile halk arasında köprü vazifesindeyiz. Mahallemizde ne ihtiyaç varsa bunu yetkili birimlere aktarmak bizim vazifemiz. Piremir mahallesinin şu anda ki en büyük eksiği kapalı Pazar yerinin olmayışı. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe ile Yıldırım İlçe Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali’den desteklerini rica ediyoruz. Mahallemizin bu eksiğini giderirlerse vatandaşımız yaz-kış rahatlıkla Pazar ihtiyacını giderebilir hale gelecek.

 

ARAMA YAP